Máte doma přenosnou solární sprchu a cestujete s ní často na chalupu? A dokázali byste popsat, jaké výhody toto zařízení vlastně umožňuje?

Mobilita – když máte solární sprchu napevno připevněnou k betonové dlažbě, budete zcela závislí na tomto místě a na pohybu slunečního kotouče po obloze. Nesmí vám tu nic stínit, jinak je vám sprcha k ničemu. Pevná sprcha se hodí například na terasy a k bazénu, kde není v jeho blízkosti žádná zástavba ani vzrostlé stromy, naopak na chatách častokrát bývají právě stromy tou zásadní překážkou, která využívání sprchy umožňuje. Jestliže však máte sprchu přenosnou, jednoduše ji popadnete i s přívodní hadicí a poponesete jinam, kde více svítí Slunce nebo tam, kde se chcete sprchovat.

solární sprcha

Sprcha nejen pro sprchování – sprchy slouží i pro jiné účely, než jen pro sprchování celého těla. Ve sprše se vám ohřeje voda na mytí podlahy nebo nádobí, využijete ji pro mytí obuvi nebo zahradnického nářadí, některé sprchy mají ventil pro oplachování unavených a opuchlých chodidel. Každopádně přísun teplé vody se na chalupě hodí snad každému. Proč nevyužít ohřevu vody zdarma, když nám jej Slunce nabízí na celé planetě?

sprchová zástěna

Od jara do podzimusolární sprchy chlorito.cz můžete využívat v podstatě kdykoli, někdy i v zimě, pokud je teplo a slunečno, a máte k dispozici přívod vody. V zimě je ale ohřev vody v zásobníku minimální a pro praktické využití to význam takřka nemá. Solární sprchu se vyplácí zapojit zhruba v polovině či koncem dubna, vyhnout se hlavně přízemním mrazům, aby se zařízení nepoškodilo, a pak již můžete sprchu využívat po celé jaro a léto až do pozdního podzimu, přibližně do poloviny října, kdy se opět začínají objevovat první mrazy. Výhodné je mít sprchu i se zahradní hadicí umístěnou uvnitř domu, který se vytápí, abyste předcházeli nočním mrazům a mohli jste sprchu využívat přes den i v chladnějším ročním období.